Del 2 – Formulera kraftfulla mål

Big group of young jumping people.

Nu har vi kommit till del 2  som handlar om hålla förändringsprocessen vid liv. Steg 1 är att ”aktivera” dina målformuleringar:

a) Läs igenom din lista med mål två gånger per dag. En gång när du stiger upp och en gång innan du går till sängs.

b) Övertyga dig själv om att du verkligen kommer att nå dina fastställda mål. För-sök då och då att uppleva känslan av att du redan nått dessa mål. Vissa dagar kommer tvivel i form av tankar kanske att dyka upp och det du kan göra då är att ignorera dessa negativa tankemönster. Tänk istället på fem av dina styrkor som gör att du tror på dig själv och att du kan nå dessa mål. T.ex. jag är vilje-stark, jag gillar utmaningar, jag tror på mig själv.

c) Vissa behöver stöd från omgivningen och då skall du givetvis berätta för andra. Men för andra kan detta snarare stjälp. Valet är ditt. Berätta eller håll dina mål hemliga för omgivningen. Det viktigaste är att du vet hur du håller energin levande.

d) Försök att agera och handla i enlighet med dina mål. Vill du t.ex. bli starkare eller slankare behöver du tillbringa en viss tid i träningslokalen eller i löpspå-ret. Vill du äta hälsosamt behöver du planera och handla bra råvaror etc.

e) Le ofta! Det första målet är på väg att uppfyllas.

Motivation=förändringens motor

För att upprätthålla gnistan och inspirationen att nå ditt slutliga mål rekommenderas du att varje dag sätta upp ett litet delmål i samma riktning som ditt slutmål och utvärdera hur det har gått varje kväll. Välj en tidpunkt, morgon eller kväll när du skriver ner vad du vill åstadkomma och genomför sedan detta under dagen. Bestäm dig för att detta får ta högst 7 minuter. På kvällen utvärderar du dagen med stöd av två frågor:

• Vad har fungerat bra?

• Vad skulle jag kunna göra bättre?

Det är viktigt att du lyfter fram det som är positivt eftersom varje litet framsteg prog-rammeras in i dina tankemönster. Låt detta bli en naturlig rutin lika självklar som att borsta tänderna morgon och kväll.

Lycka till!

 

 

 

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>