Dina matvanor ur nya perspektiv II

 

 

Ett vanligt fenomen är att många äter för fort och sväljer ner maten otuggad med dryck. Det räcker att gå till närmaste matservering och observera människor som äter. Du kommer snart att upptäcka att majoriteten inte tuggar sin mat vilket försämrar kroppens förutsättningar att ta hand om maten eftersom spjälkningen påbörjas redan i munnen. En omtvistad fråga är hur många gånger vi ska tugga och någon säger att tio gånger är nog, en annan säger tjugo. Var realistisk och bli medveten om vad som känns bra för just dig. Du behöver varken överdriva genom att lägga ner besticken mellan varje tugga och att inte tugga eller att bara svälja ner maten med dryck. Det första steget är att bli medveten om hur du gör och sedan välja något som känns bra för dig.

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>