Ditt största hinder för förändring

Tankarna – ditt största hinder för förändring

Allt startar med en tanke. Vad består denna tanke av? Den mat vi äter är ofta förknippade med ord som ”förbjudet”, ”unna sig”, ”alla andra” etc.  Ett råd är att du ska eliminera ordet ”förbjuden” mat ur ditt vokabulär. Att benämna något som förbjudet kommer automatiskt att leda till att din uppmärksamhet fastnar i destruktiva tankemönster och sen är det svårt att ta sig loss ur dessa ineffektiva tankemönster.

Vad du bör göra: Fokusera på det du vill förändra i positiv riktning och känslan du har när du uppnått det. Agera nu, agera i denna stund som om du redan genomfört förändringen. Detta är ett oslagbart sätt att komma förbi hinder som kan uppstå under resans gång. Ett annat sätt som kan fungera är att lära sig att disciplinera sina tankar. Det låter kanske inte så roligt, men när du väl kommit på hur du tar kommandot över dina omedvetna impulser kommer du att känna en stor befrielse. Du väljer att äta det du vill och för varje gång du gör det kommer du att bli stärkt. Detta kommer sedan att inprogrammeras och bli ett automatiskt beteende och du behöver inte längre kämpa för att gå förbi det du vill undvika i din kosthållning. Helt enkelt för att du gör ett medvetet val att välja det som din kropp vill ha och behöver; dvs. god, sund och näringsriktig mat.

Det här inlägget postades i Tänkvärt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>