Fairtrade challenge – 2012!

Visste du att det som tidigare hette Rättvisemärkt numera benämns Fairtrade och finns i 21 länder? Köper du Fairtrade-produkter stödjer du både etiska och sociala krav. Många vet att det finns kaffe & te, bananer och choklad som är märkta med Fairtrade, men sortimentet är mycket bredare än så. Det finns Fairtrade-märkt vin, rosor, sportbollar och produkter med Fairtrade-certifierad bomull.  Mer information om detta hittar du på Fairtrade.

Andel Fairtradekaffe som säljs i Sverige uppgår endast till 4,8 %. Vill du vara med och sprida budskapet om Fairtrade och påverka kan du den 18 oktober delta i Fairtrade challenge tillsammans med dina vänner, familj eller kollegor.

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>